BROUWERIJ T VERZET

 

IN THE PICTURE !!!!

BROUWERIJ T VERZET is een collectief van 3 vrienden die samen de studie biochemie in Gent doorliepen, er afstudeerden en in 2011 een eigen projectje opstartten na eerst duchtig in potten en pannen te hebben gebrouwen als hobbybrouwer. Omdat een brouwerij opstarten aardig wat centjes kost werd er voor gekozen om gebruik te maken van andermans ketels, voornamelijk die van Brouwerij De Ranke en Brouwerij Toye. Al snel werd er naam gemaakt met hun mooie bieren en werd het plan concreter om zelf een brouwerij te beginnen…Na jaren hard werken en ploeteren, met veel succes weliwaar, was het dan uiteindelijk zo ver en werd tijdens het weekend van 17/04/2016 de brouwerij officieel ingehuldigd!

SUPER NOAH – 4.9% vol.
Dit karaktervolle blonde biertje is een pleidooi voor de Belgische hop. NoAH staat immers voor “No American Hops”. De fijnste hopsoorten, allemaal in België geteeld, werden voor dit bier geselecteerd om een stevige maar zuivere bitterheid en een nobel hoparoma te bekomen. Het lage alcoholgehalte en de frisse hoppigheid maken van dit blondje een ideale dorstlesser met temperament.

Geur:
Bloemige en licht fruitige hopgeur
Smaak & Aroma:
De aanzet is clean en moutig. Al snel wordt plaatsgemaakt voor de nobele hop aroma’s van de Hallertau Mittlefruh, de hoofdmoot is floraal. Een uit de kluiten gewassen nabitterheid kondigt de volgende slok al aan.

REBEL LOCAL – 8,5% vol.
Maak de rebel in u wakker!
Geur:
Bloemig met een licht gerookte kruidigheid
Smaak & Aroma:
De eerste slok zet licht fruitig aan, om langzaam plaats te maken voor een florale, ietwat kruidige hoppigheid. Een flinke nabitterheid brengt het bier perfect in balans.

MOOSE BLUES – 7,5% vol.
Wanneer u de blues te pakken hebt, kan de Moose redding brengen. Vergeet al uw zorgen dankzij zijn aroma van gedroogd fruit en donkere chocolade. De smaak verraadt gebrande mout en karamel. De toevoeging van Canadese esdoornsiroop zorgt voor een nog complexere smaakbeleving in de mond. Geniet traag van dit intrigerende bier zodat het zijn geheimen één voor één kan prijsgeven en ontdek “a different kind of blues”.

Geur:
Gekonfijt fruit en broodkorst
Smaak & Aroma:
Karamel komt als eerste uit de startblokken, op de voet gevolgd door wat zoethout. Door de toevoeging van Canadese esdoornsiroop evolueert de smaak naar meer fruitige en kruidige toetsen. Hints van chocolade, rozijnen en een lichte zweem anijs ronden het geheel mooi af.

GOLDEN TRICKY – 7,5% vol.
De Golden Tricky is opgedragen aan een geestige geestelijke uit Oost-Vlaanderen. De Australische Ella is de enige hopsoort die in dit brouwproces gebruikt wordt. Laat u niet misleiden door haar exotische aroma dat de verwachting schept van een zoet bier. U zal immers merken dat een stevige nabitterheid het geheel mooi afrondt. Doe zelf de test en laat een boomerang van smaken door je keel glijden tot helemaal down-under.

Geur:
Mango, abrikoos, passievrucht
Smaak & Aroma:
Tropisch fruit en een lichte zoetigheid afkomstig van de Australische hop overheersen meteen. Dit versmelt al snel met sterk aanwezige doch mooi afgeronde bitterheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 9 = elf

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>