BROUWERIJ IN THE PICTURE = ‘Brouwerij De Poes’

Brouwerij de Poes, uit Tielt,  is een van de jongere Belgische brouwerijen.  De brouwerij staat voor evenwichtige en goed doordrinkbare bieren naar aloude Belgische traditie.

De kwaliteit van het eindproduct is het allerbelangrijkste voor Brouwerij De Poes. Dit doen ze door de ambacht van het brouwen en de hedendaagse know-how hand in hand te laten gaan. Er wordt daarom gekozen voor grondstoffen van eigen bodem die tevens van de hoogste kwaliteit zijn.

De brouwerij is uitgerust voor zowel bovengistende als ondergistende bieren. Wat de grondstoffen betreft zoals hop, wordt steeds gebruik gemaakt van 100% Belgische hop. Daarbovenop wordt gewerkt met de oervorm van hop, de hopbloemen. Dit stelt hen als brouwer voor extra uitdagingen maar is een meerwaarde voor de kwaliteit van de bieren. Hierdoor dragen de bieren dan ook trots  het logo “belgische hop”.

  • De Poes – Blond is een ongefilterd blond bier van hoge gisting,  8 vol  % alcohol.  Het bier is fruitig met lichte alcoholtoets achteraan de tong. Licht bitter met de nadruk op balans tussen zoet en zuur.  De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en verwijzing naar bloemen en citrus.

Uiteraard is dit bier verkrijgbaar bij ons in de zaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− zes = 1

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>