DUVEL 666

‘’ ,%
Honderdvijftig jaar geleden stichtte Jan-Léonard Moortgat zijn brouwerij. De vierde generatie van het familiebedrijf viert dat met een variant van haar Duvel. Het nieuwe bier heeft iets duivels, want met een alcoholvolume van 6,66% neemt dit bier het getal van Satan, 666, op in zijn identiteit.
Dat is een grapje van de brouwers natuurlijk, want voor hen verwijst het cijfer naar de zes verschillende hopsoorten die ze gebruikten om het bier te brouwen. Het nieuwe bier gebruikt Saaz-Saaz en Styrian Golding, de hopsoorten waarmee de klassieke Duvel is gebrouwen. Maar de jongste telg wordt uitgebalanceerd door een mengeling van nog vier andere, niet bekend gemaakte hopsoorten. Reken de eigen Duvelgist als basis en drie moutsoorten om het zaakje te verfijnen en je krijgt een biertje van 6,66% alcohol, een slok lichter dan Duvel zelf (8,5%).”
Duvel 6,66% is een toegankelijk bier met typische Duvel punch! Hemels zacht van smaak, licht aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van 6 verfijnde hopsoorten. Het zonnig, warmgeel design van de flesjes doet het al vermoeden. Deze Duvel is zacht, expressief en heerlijk doordrinkbaar. Voor Duvel 6,66% worden maar liefst zes verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer door dry-hopping, gebalanceerd met vier vakkundig geselecteerde hopvariëteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht × = 40

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>