GOUDEN REGELS VOOR BIER TE BEWAREN

Een constante temperatuur, weinig verplaatsingen en weinig zonlicht. Dat is voor de meeste bieren de juiste manier om ze te behandelen. Door schommelingen in temperatuur, een te hoge temperatuur, veel beweging of veel zonlicht kan de smaak van het bier worden aangetast.  Er zijn daarom een aantal gouden regels voor het bewaren van bier.

Voor alle bieren geldt dat zonlicht het product schade aandoet. Zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat er oxidatie optreedt in de bierfles. Dit heeft een negatieve invloed op de smaak. Dit effect van zonlicht is ook de reden dat de meeste bierbrouwers hun product in een bruine of groene bierfles bottelen.

Een constante temperatuur van tussen de 10 en 15 graden is voor de meeste bieren ideaal. Voor het drinken kunnen de bieren in de koelkast worden gezet om ze naar de juiste drinktemperatuur te krijgen. Als u bieren kort bewaart, zet ze dan rechtop neer. In de koelkast is het beste om ze altijd rechtop te zetten. Hierdoor kan alles wat op de bodem hoort, ook naar de bodem zinken.

Keukenkasten of servieskasten zijn vaak geen goede opberg plaats voor bier. Ze staan namelijk vaak dicht bij een warmtebron en hebben daarom geen constante temperatuur. Ook een meterkast is meestal niet geschikt vanwege de temperatuur. Bij veel huizen is de kruipruimte of kelder onder het huis een ideale plek vanwege de temperatuur en omdat het er donker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ vijf = 12

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>