Hoe een bier inschenken?

Inschenken van bier door Brouwerij Kerkom

Productieproces

1. Een proper glas

Om het bier optimaal te schenken, is het belangrijk dat het glas proper is. Schenk je uit een flesje, maak het glas dan ook goed droog. Als je van ‘t vat tapt, is dit niet nodig.

Productieproces

2. Rustig inschenken

Giet het flesje rustig uit in het glas. Probeer het gekende “gloekgloek”-geluid te vermijden.

Productieproces

3. Laat een vingerdik ‘kletske’ in de fles

Laat ongeveer 1 cm bier in het flesje. Wat er nog in het flesje zit, het ‘gistdepot’ even loswalsen in het flesje, en dan naargelang je eigen smaak toevoegen.

NOTA!  Het gistdepot is heel gezond door de vitaminen B en is ook belangrijk om de volledige smaak van het bier te ervaren…

Productieproces

4. Kijken en ruiken

Kijk naar de schuim, en ruik de aroma’s van het bier.

Productieproces

5. Proeven en genieten

En voor de rest, genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


× 8 = veertig

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>