ROCHEFORT TRIPEL

 

WEETJE !
>> DE TRIPEL EXTRA IS NIET HET EERSTE BLONDE BIER BIJ ROCHEFORT ! <<
100 jaar geleden, in 1920, lanceerden de monniken van de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort al eens eerder een sterk blond bier, maar die productie werd in 1923 stopgezet omdat het toen voor die tijd erg hoppig smaakte en niet erg in was door de mensen van die tijd.
De monniken hebben ermee gewacht om opnieuw blond te brouwen tot exact 100 jaar na de productie van de eerste blondine “Blonde extra-forte”. Vandaar ook de verwijzing 1920 – 2020 op het etiket van het flesje. Het recept is nog steeds geïnspireerd op het recept van 100 jaar geleden, maar is lichtjes aangepast naar de hedendaagse smaak.
De Triple Extra behoort uiteraard tot de trappistenbieren en is zacht van smaak met een sterke body zoals ook herkenbaar is bij Rochefort 6°, 8° en 10°. Wat dit bier speciaal maakt is dat het, in tegenstelling tot zijn andere broertjes/zusjes, niet amber of donkerkleurig is maar een goudblonde kleur bevat. Het bier heeft citrus – tonen ,een kruidige geur en bevat een alcoholpercentage van 8,1%. Het wordt het best geserveerd tussen de 6 en 9 graden.
Het bier is zéér moeilijk verkrijgbaar en wordt slechts in beperkte oplage geproduceerd… Spring zéker eens binnen om al onze bieren te bewonderen en misschien heb je geluk om dit pareltje tegen te komen in onze rekken …
(Indien we stock hebben verkopen we slechts max. per 4 flesjes, dit om iedereen de kans te geven om eens te degusteren )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = drie

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>