DUVEL DISTILLED 2021

Geduld is een schone zaak en in dit geval ook een overheerlijke zaak, want vanaf eind november kan er geproefd worden van de nieuwe Duvel Distilled 2021 – 10 years aged. Duvel Distilled 2021 rustte een volledig decennium op zorgvuldig geselecteerde bourbon- en sherryvaten. Het is door dit ambachtelijk en geduldig proces dat de beste smaken en aroma’s ontstaan. Opdat iedere fles van uitstekende kwaliteit en excellent van smaak zou zijn, wordt slecht een kleine volume aangeboden, 13.780 flessen om precies te zijn.

BEPERKTE OPLAGE

Voor Duvel Distilled werd een deel van het basisbrouwsel van Duvel volgens de authentieke manier gedistilleerd en vervolgens tien jaar gelagerd op eikenhouten bourbon- en sherryvaten. Het resultaat is een unieke sterkedrank op basis van Duvel met gouden kleurtoetsen en bloemige aroma’s. Duvel Distilled 2021, 10 jaar gerijpt, komt in een beperkte oplage op de Belgische markt. Slechts 13.780 flessen zijn beschikbaar, wie een fles wil bemachtigen zal dus snel moeten zijn want vorig jaar was de voorraad al uitgeput na drie dagen.

GOUD

Duvel Distilled is een zuivere, transparante drank met strogele en gouden kleurtoetsen met een aroma van vanille, rozijnen en toffee. Het alcoholpercentage bedraagt 40°. Door de spirit te laten rijpen op eikenhouten bourbon- en sherryvaten, krijgt deze sterke drank een subtiele vanilletoets. De afdronk wordt gekenmerkt door een verwarmend mondgevoel.

HOE SERVEREN?

Duvel Distilled 2021, 10 jaar gerijpt, is heerlijk in combinatie met gegrilde vis en vlees, groenten zoals artisjok en spruiten en ook zwarte chocolade, crème brulée en tarte tatin. Oude, harde kazen zoals parmezaan of oude Groendael pairen ook uitmuntend goed samen met deze spirit.

Duvel Distilled serveer je het best in een tumblerglas met blokjes ijs of gewoon puur in een klein tulpglaasje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


drie × 6 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>